Heel veel tinten Rosé

Van bijna-wit tot koperkleurig en van bleek roze tot net-niet-rood. Er zijn heel veel tinten rosé. Perfect voor zonnige middagen op het terras en lange zwoele zomeravonden.

Wist je dat rosé misschien wel de oudste wijn is die er bestaat? Griekse soldaten brachten zo’n 2.600 jaar geleden de wijngaarden en de kunst van het wijn maken naar de Provence. Zij waren van mening dat roze wijn superieur was aan rode of witte wijn en produceerden bijna alleen maar rosé. Ook toen de Romeinen Frankrijk bezetten dronken ze -naast hun geliefde rode wijn- graag rosé. Meegebracht door Griekse en Romeinse krijgsheren… Waar zou dat “echte mannen drinken geen rosé” dan toch vandaan komen?

De tijd dat rosé uit de Provence moet komen is voorbij. Feit is wel, dat er uit de Provence nog steeds heel goede rosé komt. Maar ook uit andere wijngebieden komen ware roze pareltjes. Tijd om deze zomerdrank eens in het zonnetje te zetten! En dat gaan we doen op zondag 14 juli. Ben jij erbij? Lees verder onder foto👇

La Tour du Rosé

zondag 14 juli | vanaf 14:00 | gratis entree

We hebben niet één, maar 15 flessen rosé open staan. Fifteen shades of rosé, uit verschillende wijngebieden, van verschillende druiven en van verschillende wijnmakers. Kom dat proeven, kom dat beleven. Een proefglas rosé kost €1. Je kunt ook halve of hele glazen bestellen. Genieten op het terras met een live muziekje op de achtergrond én er zijn heerlijke borrelhappen van de BBQ.

Handig om te weten 1 >> Ben je lid van The Grape Club? Dan krijg je 5 proefglazen van het huis!

Handig om te weten 2 >> Op zondag 14 juli is Mr. Black’s kidsclub ook aanwezig!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *